Famlia Esteve Ràfols | Qui som?
16109
page,page-id-16109,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive
 

Qui som?

HISTÒRIA

Som una família dedicada a la pagesia des de sempre. Som la 3a generació de productors de fruita dolça, tot i que la nostra trajectòria treballant la terra es remunta des de principis de segle, amb el cultiu de cereals i vinya.

Als anys 60 vam començar a plantar els primers presseguers com un complement a la vinya. Des de llavors, el préssec ha estat sempre el principal cultiu de la nostra explotació. De seguida es va apreciar la gran qualitat del préssec d’Ordal i això va permetre consolidar la seva comercialització. Les varietats que li van donar aquest prestigi van ser les Dixired i Redhaven, pel seu color vermell intens a la pell i la seva polpa groga.

A partir dels anys 80, vam iniciar-nos en la producció de cirera, que igual que el préssec, està cultivada al secà. Recentment hem afegit a la nostra producció el cultiu d’albercos, prunes, melons i síndries. Som, doncs, una explotació familiar amb unes 12ha de fruiters. Un projecte familiar que s’estima i conrea la terra de forma artesanal per obtenir-ne el millor fruit.

LA NOSTRA FILOSOFIA

El treball de la terra és la nostra vida. Ens dediquem amb cos i ànima a fer créixer els préssecs, les cireres i tota la fruita que tenim plantada als camps. I ho fem, respectant el medi ambient, els fruiters i, per tant, també el nostre organisme. 

És per això que des de l’any 2002, hem entrat al sistema de la ‘Producció Integrada’, fet que dóna un segell de qualitat a la nostra producció. Aquest sistema es basa en minimitzar l’ús de productes agroquímics, i aplicar processos que afavoreixen la diversitat de l’ecosistema agrícola. 

Periòdicament un tècnic de l’ADV (Agrupació de Defensa Vegetal) visita els camps per fer un control exhaustiu de les plagues i determinar els tractaments exclusius per cada cas si són necessaris. Anualment també passem diverses auditories que analitzen l’existència de residus en els fruits garantint, d’aquesta manera, la màxima seguretat al consumidor i respecte al medi ambient.